Zoals iedere ochtend was het vandaag ook weer om 8.30uur tijd om op te staan. Voor sommige was het deze keer iets zwaarder om goed wakker te worden. Vandaar weer snel naar buiten om te ochtend gymen.

We begonnen met wat dansjes om vervolgens op de zandvlakte te gaan voetballen tot het ontbijt klaar stond.

Na het ontbijt was er nog even tijd om vrij te spelen tot alle kinderen weer bij elkaar geroepen werden. Iedereen werd verdeeld in auto’s en we reden richting het militair luchtvaart museum.

Hier had iedereen de tijd om alles goed te bekijken. Verschillende oude vliegtuigen ed. waren te zien, en er was genoeg te beleven.

Na de lunch was het tijd om terug te gaan naar het kamp terrein. Iedereen mocht nog even lekker spelen en er werd een kampvuur gemaakt samen met de kinderen.

Net voor het eten rende er ineens een raar wezen langs met pijl en boog. Het bleek cupido te zijn.

We volgde hem een stukje en hij schoot verschillende pijlen in het rond.

Al snel was deze weer verdwenen dus we weten niet wie er verliefd zijn. Misschien komen we hier nog wel over.

Iedereen moest snel handen wassen en aan tafel want het eten was klaar. Grote pannen nasi werden opgeschept met pindasaus en kroepoek.

Iedereen genoot er weer erg van. Speciaal voor de kinderen die dit niet aten was er spinazie gemaakt. Ook zij genoten van hun eten.

Na het eten was het weer tijd om te corveen. De binnendienst keek in de wc en hier bleek een grote drol op de wc bril te liggen….. he bah! Wie zou dit gedaan hebben?

Jeffrey heeft hem nog even beet gepakt en ermee in het rond gegooid tot grote verbazing van de kinderen.

Na een klein half uurtje was alles weer schoon en kon het avond programma beginnen.

De kinderen speelde nog even buiten of zaten nog even bij het kampvuur totdat het kleine meisje ineens kwam met een erg behaarde man.

Het was een beetje raar want ze deden heel klef en leken verliefd. Haar vriend Wimpie die erbij was had het constant over eten en had een koffer bij zich met konijnen oren eruit. Ze liepen langzaam weer weg hand in hand. We spraken nog even door en besloten te stemmen op Wimpie.

Voor we naar het altaar gingen zijn we eerst een spel gaan spelen. We speelde het lichtjes spel.

Even lekker uitleven en rennen!

Op de terugweg stond Nikki ineens in de buurt van het altaar. Ze riep ons en zei dat er een vreemd iemand bij het altaar stond. Eenmaal allemaal bij elkaar liepen we ernaar toe en zagen dat het de ziener was. Ze vertelde dat ze het niet snapte dat er nog niet gestemd was en dat we beter ons best moeten doen. Er zijn al 4 burgers dood en op deze manier redden we het niet.

Vincent deed het stembriefje in de kist en keek nog even goed naar het bord. Hier is niks op veranderd.  Hij kreeg nog iets mee van de ziener en liep terug naar de groep.  De ziener adviseerde ons snel terug te gaan voor de weerwolven het bos in kwamen.

We liepen snel terug om om te kleden en tanden te poetsen. Simon las nog even de brief voor en hierop stond wie er ondertussen overleden zijn.

We zijn erachter gekomen dat GJ dus toch een burger was en niet een weerwolf. Hij is overleden. Net als de 2 buurvrouwen en nog een onschuldige burger.  Na nog even kletsen ging iedereen rustig zijn bed in en lag klaar voor het voorlees verhaal.

Het voorlezen werd nog even bruut verstoord door de weerwolven die buiten stonden te huilen en op de ramen bonkte. Na even goed schrikken besloten stil te blijven liggen. Zo vielen we niet op. Gelukkig ook dat de dromenvangers boven de bedden hangen. Zo konden ze in ieder geval niet naar binnen.

Eenmaal iedereen weer rustig werd het verhaaltje nog even uitgelezen en ging iedereen lekker slapen.