Bij de Welpen zitten jongens die in groep 6 en 7 van de basisschool zitten. Ze hebben elke zaterdagmiddag opkomst van 15.30 uur tot 17.15 uur.

 


 

Blogboek zaterdag 14 juli 2010

Vandaag zijn we aangekomen bij het scoutinggebouw van Soest,

We hebben onze spullen neergelegd en onze bedden opgemaakt.

Daarna zijn we buiten gaan spelen, buiten hebben we hutten gebouwd en daarna zijn we een wedstrijdje hardlopen gaan doen.

Daarna gingen we naar binnen, en binnen gingen we T-shirts maken. We legden knopen in ons Shirt en deden daar heel strak een touwtje omheen. Ze gaan in een bak met verf en waar dan de touwtjes omheen zitten komt dan geen verf. Zo krijg je allemaal kringen.

Martijn van Winde heeft een hele diepe snee in zijn knie met 5 hechtingen. Daardoor moeten we hem soms in zijn rolstoel duwen.

 

 

Blog boek zondag 15 juli 2012

 

Gisteravond gingen we het spel weerwolven van wakkerdam spelen. Toen de weerwolven wakker moesten worden, hoorden we van buiten ineens echt weerwolvengejank. Dat was best eng.

We gingen met zijn allen naar buiten, naar de parkeerplaats. Daar splitsten we de groep in tweeën.

1 groep bleef staan en de andere ging naar de zandvlakte. Toen hoorden we weer weerwolven gejank. We renden de berg op en ineens kwam Jeffrey uit de struiken.

Toen we terug gingen naar de andere groep zeiden ze dat zij vanaf de andere kant ook weerwolven- gejank hadden gehoord, maar Jeffrey en Bert waren er nog gewoon.

We gingen gauw terug naar binnen, toen we door het open raam ineens stemmen hoorden en licht zagen. Er stonden twee vrouwen die beweerden dat ze de buren waren van nummer 88, maar zijn op nummer 22. Dat is het laatste nummer. De vrouwen waren weer weg, en toen we naar buiten gingen omdat we geroepen werden, gingen we kijken en een soort van heks of zo  zij dat we iets zelf hadden gedaan en liet een zak vallen. Daarin zat de kam vlag en een corveedromenvanger (corveeklok in de vorm van een dromenvanger). En vanmorgen renden we naar de zandvlakte en daar gingen we voetballen. Daarna zijn we terug gegaan en hebben we ontbeten.

 

 

In de middag gingen we takken sjouwen voor het kampvuur. We hadden ook levend stratego gedaan in het bos. Dat was moeilijk want als je niet uit keek struikelde je over de takken. De vlaggen waren heel goed verstopt. Het 2e potje duurde daarom super lang. Toen gingen we terug voor het rust uurtje in de slaapzaal. Veel kinderen gingen de Donald Duck lezen of een ander boek. Toen mochten we buiten spelen terwijl het rust uurtje eigenlijk nog helemaal niet voorbij was maar de zon scheen eindelijk is. We gingen eten aardappelen met peen en een gehaktbal met jus.

 

Door: Remon vd lans, Sebastiaan Vonk, Martijn de groot.

 

 

 

Blog boek maandag 16 juli 2012

 

Na het corveeën gingen we boompje verwisselen. En toen we naar de bomen liepen kwam er een meisje van8 en dat was het onschuldige meisje en ze ging de hele tijd klappen en dat vond iedereen raar toen gingen we eindelijk boompje verwisselen doen  Tin-fu heeft gewonnen  na het boompje verwisselen gingen we naar het kampvuur. Tijdens het kampvuur kwam er een vrouw langs en dat was de ziener wij waren met ze ziener aan het praten toen liep ze weg wij waren haar de hele tijd gevolgd toen kwamen we het bord tegen van weerwolven en toen zij de ziener ik  hou jullie in de gaten toen liepen we terug naar het kampvuur en kwamen een jager tegen die Gertjan heette.

Hij had een haak bij haak bij zich waarmee hij hazen ving. Hij had net kip gegeten en ging de hele

Tijd hoesten en er kwamen allemaal stukjes kip uit zijn mond. Toen vroeg hij aan ons waar de snackbar was toen stuurde wij hem de verkeerde kant op  Toen ging hij weg. En ging hoesten en huilen als een wolf allemaal tegelijk.

 

Door Lennard, Harold, Kevin en Simon.

 

 

Na het kampvuur gingen we douchen en slapen maar tijdens het voorlezen zagen we een licht flits en moesten we weer ons omkleden en toen gingen we naar buiten het blijkt het onschuldige meisje te zijn die volgens ons iets op zoek was we zijn haar gevolgd en toen was ze volgens ons doof en blind want ze zag ons niet. En toen zagen we een rare vrouw die achtervolgt werd door twee weerwolven.

En toen gingen we naar de zandvlakte om naar het speelbord te kijken en er waren al vier burgers dood. En toen we terug kwamen van de zandvlakte gingen we slapen.

 

Tinfu,michael,martijn w

 

 

 

Blog boek dinsdag 17 juli 2012

 

toen we wakker werden  gingen we meisjesgym doen. Nadat we klaar waren gingen we voetballen en toen eten. Nadat we klaar waren gingen we in de auto’s en op weg naar het militaire luchtvaart museum gegaan en zagen we heel veel militaire vliegtuigen en gingen we lunch eten. En gingen we terug. Toen we terug kwamen hebben we een groot kampvuur gemaakt en zagen we cupido en zijn hem achtervolg en toen gingen we eten en corveeén.

 

gemaakt door: tinfu,michael,martijn

 

 

Na het corveeën mochten we vrij spelen, tijdens het vrij spelen zagen we het stiekeme meisje met haar vriendje Wimpie. Toen achtervolgde we Wimpie en het stiekeme meisje naar de kampvuurkuil. Wimpie had een koffer mee waar hazenoren uit staken en hij nam de hakbijl bij de kampvuurkuil mee. Hij zou het gebruiken voor het vlees voor vanavond. Toen gingen we nog een klein kampvuur maken. Er lag een hele grote gloeiende hoop met as. Daarna gingen we een spel met kaarsjes doen.

We deden dat op een soort eiland in de zandvlakte. Je moest van de ene kant van het eiland naar de andere kant van het eiland. Waar je begon was een post met levens. Onder weg naar de andere kant van het eiland waren leidingen die je konden tikken, als je getikt werd moest je je leven inleveren en weer een nieuwe bij de post halen. Je einddoel was om een kaarsje in de cirkel met kaasjes uit te blazen. Er waren 8 kaarsjes. Toen we klaar waren met het spel, gingen we nog even bij het bord kijken dat aan een boom vlak bij de zandvlakte hangt. Daar stond dit keer de ziener bij die ons een brief gaf met alle doden die zijn gevallen. Toen gingen we ’s avonds naar de slaapzaal en gingen we gelijk slapen. Tijdens het voorlezen beukten de weerwolven tegen de ramen. En ze jankten ook heel hard.

 

Gemaakt door: Erik, Roshan en Vincent

 

 

Blog boek woensdag 18 juli 2012

 

’s ochtens werden we zoals gewoonlijk wakker met thee en ontbijtkoek. Daarna gingen we ochtendgymen, als ochtendgym deden we het we het trimparcours en daar na gingen we ontbijten.

Na het ontijt gingen we corveeën en daarna gingen we bij het bord kijken wie er dood was, en dat was Cupido, Daarna gingen we naar het zwembad in het zwembad was een waterglijbaanrace en Harold dee voor de gein mee en hij de eerste plaats. Daarna kwam een gothic en Plien Post. De gotic hete Sjaak Zwarts. Voor de rest was het erg leuk na het zwembad gingen we vrij spelen en daarna gingen we soep eten. En als toetje een ijstaart en daarna gingen we corveeën.

 

Erik Roshan Vincent

 

 

We gingen we een kampvuur maken en marshmallows eten en toen gingen we stemmen wie er dood moest (voor het spel hoor). Daarna gingen we de stemmen met zijn allen weg brengen maar we hoorden gehuil van een weerwolf. We schrokken ons dood. We zagen opeens 2 weerwolven. Ze begonnen om ons heen te lopen en te grommen. Sommige kinderen werden meegesleurd door de weerwolven. Nikki werd zelfs gebeten. Sommige kinderen vochten terug en sommige moesten huilen van de schrik. De weerwolven gingen na 3 minuten weg. Wij gingen terug naar het kamphuis maar we hoorden nog steeds weerwolven. Toen we binnen kwamen gillend en huilend van de schrik moesten we meteen de slaapzaal in want daar konden de weerwolven niet komen. Er werd hard op de ramen geslagen. We deden vaak het gordijn dicht en open, grappig was dat. Toen waren de weerwolven opeens binnen. Binnen? Hoe kon dat nou! Ojaa de achterdeur. Die deur had Arjan open gelaten toen hij zijn jas ging halen. De weerwolven waren binnen help! De weerwolf deed de slaapzaal deur open en gromde hard. Hij kon de slaapzaal toch lekker niet in door onze dromenvangers. Die dromenvangers zijn van ijzer dus daar kunnen we in ieder geval wel goed mee meppen. Toen schrokken we nog meer. Tussen de keuken en de slaapzaal zit een luik waardoor je kan kijken als je hem  open doet. De weerwolf deed het luik open. Sebastiaan slaapt recht onder dat luik dus die schrok wel. Ze hadden ook een briefje aan ons laten zien waarop stond: Jullie volgen met daar achter een weerwolven handtekening. We hadden in het spel natuurlijk al een paar mensen vermoord en de weerwolven ook. Dus ze wouden eigenlijk zeggen dat wij daarna worden vermoord. Nou niet zo’n vrolijk nieuws. Toen werden de weerwolven weggejaagd door de leiding. Arjan had ook al een heel goed wapen gepakt een bezem en Martijn G had zijn toilettas al klaar om er mee te meppen. Toen werden we al wat rustiger. Toen gingen we onze tanden poetsen. Eng hoor! Wat een avontuur. Nou toen nog even voorgelezen worden uit Dolfje ‘’weerwolfje’’ haha. En dan lekker slapen.

 

Remon, Martijn G en Sebastiaan.

 

 

Blog boek donderdag 19 juli 2012

 

Wakker worden en daarna ochtend gym(levend cluedo)daarna eten en dan corveeën, bij het corveeën moesten we afwassen dat was snel voorbij en toen gingen we naar het speelbord. Toen we terug kwamen kwam er haar uit de wond van Nikki, bij de kamp hut was de ziener en die hielp Nikki met haar wond. Daarna gingen we buitenspelen. Toen gingen we lunchen, er kwam een agent langs omdat er hier een aantal mensen vermoord zijn, hij, zij bracht ons hippie brood (in de lengte gesneden brood plakken).na het brood deden we een tocht met 20 vragen het was heel leuk een vraag was hoe droger ik word hoe natter ik ben Daarna mochten we vrij spelen, toen kregen we snoepjes en drinken. Daarna deden we busje trap. Daar na gingen we avondeten en toen gingen

We het stembriefje brengen. Toen liepen we terug naar het scoutinggebouw. Toen liepen we achter heel veel kaarsen aan en zagen de weerwolf met de bos wachter vechten en de weerwolf won daarna zagen we het onschuldige meisje met de weerwolf weglopen toen liepen we terug naar het gebouw en gingen we slapen.

 

Door Harold, Simon, Kevin en Lennard

Zoals iedere ochtend was het vandaag ook weer om 8.30uur tijd om op te staan. Voor sommige was het deze keer iets zwaarder om goed wakker te worden. Vandaar weer snel naar buiten om te ochtend gymen.

We begonnen met wat dansjes om vervolgens op de zandvlakte te gaan voetballen tot het ontbijt klaar stond.

Na het ontbijt was er nog even tijd om vrij te spelen tot alle kinderen weer bij elkaar geroepen werden. Iedereen werd verdeeld in auto’s en we reden richting het militair luchtvaart museum.

Hier had iedereen de tijd om alles goed te bekijken. Verschillende oude vliegtuigen ed. waren te zien, en er was genoeg te beleven.

Na de lunch was het tijd om terug te gaan naar het kamp terrein. Iedereen mocht nog even lekker spelen en er werd een kampvuur gemaakt samen met de kinderen.

Net voor het eten rende er ineens een raar wezen langs met pijl en boog. Het bleek cupido te zijn.

We volgde hem een stukje en hij schoot verschillende pijlen in het rond.

Al snel was deze weer verdwenen dus we weten niet wie er verliefd zijn. Misschien komen we hier nog wel over.

Iedereen moest snel handen wassen en aan tafel want het eten was klaar. Grote pannen nasi werden opgeschept met pindasaus en kroepoek.

Iedereen genoot er weer erg van. Speciaal voor de kinderen die dit niet aten was er spinazie gemaakt. Ook zij genoten van hun eten.

Na het eten was het weer tijd om te corveen. De binnendienst keek in de wc en hier bleek een grote drol op de wc bril te liggen….. he bah! Wie zou dit gedaan hebben?

Jeffrey heeft hem nog even beet gepakt en ermee in het rond gegooid tot grote verbazing van de kinderen.

Na een klein half uurtje was alles weer schoon en kon het avond programma beginnen.

De kinderen speelde nog even buiten of zaten nog even bij het kampvuur totdat het kleine meisje ineens kwam met een erg behaarde man.

Het was een beetje raar want ze deden heel klef en leken verliefd. Haar vriend Wimpie die erbij was had het constant over eten en had een koffer bij zich met konijnen oren eruit. Ze liepen langzaam weer weg hand in hand. We spraken nog even door en besloten te stemmen op Wimpie.

Voor we naar het altaar gingen zijn we eerst een spel gaan spelen. We speelde het lichtjes spel.

Even lekker uitleven en rennen!

Op de terugweg stond Nikki ineens in de buurt van het altaar. Ze riep ons en zei dat er een vreemd iemand bij het altaar stond. Eenmaal allemaal bij elkaar liepen we ernaar toe en zagen dat het de ziener was. Ze vertelde dat ze het niet snapte dat er nog niet gestemd was en dat we beter ons best moeten doen. Er zijn al 4 burgers dood en op deze manier redden we het niet.

Vincent deed het stembriefje in de kist en keek nog even goed naar het bord. Hier is niks op veranderd.  Hij kreeg nog iets mee van de ziener en liep terug naar de groep.  De ziener adviseerde ons snel terug te gaan voor de weerwolven het bos in kwamen.

We liepen snel terug om om te kleden en tanden te poetsen. Simon las nog even de brief voor en hierop stond wie er ondertussen overleden zijn.

We zijn erachter gekomen dat GJ dus toch een burger was en niet een weerwolf. Hij is overleden. Net als de 2 buurvrouwen en nog een onschuldige burger.  Na nog even kletsen ging iedereen rustig zijn bed in en lag klaar voor het voorlees verhaal.

Het voorlezen werd nog even bruut verstoord door de weerwolven die buiten stonden te huilen en op de ramen bonkte. Na even goed schrikken besloten stil te blijven liggen. Zo vielen we niet op. Gelukkig ook dat de dromenvangers boven de bedden hangen. Zo konden ze in ieder geval niet naar binnen.

Eenmaal iedereen weer rustig werd het verhaaltje nog even uitgelezen en ging iedereen lekker slapen.

 

Gisteravond gingen we het spel weerwolven van wakkerdam spelen. Toen de weerwolven wakker moesten worden, hoorden we van buiten ineens echt weerwolvengejank. Dat was best eng.

We gingen met zijn allen naar buiten, naar de parkeerplaats. Daar splitsten we de groep in tweeën.

1 groep bleef staan en de andere ging naar de zandvlakte. Toen hoorden we weer weerwolven gejank. We renden de berg op en ineens kwam Jeffrey uit de struiken.

Toen we terug gingen naar de andere groep zeiden ze dat zij vanaf de andere kant ook weerwolven- gejank hadden gehoord, maar Jeffrey en Bert waren er nog gewoon.

We gingen gauw terug naar binnen, toen we door het open raam ineens stemmen hoorden en licht zagen. Er stonden twee vrouwen die beweerden dat ze de buren waren van nummer 88, maar zijn op nummer 22. Dat is het laatste nummer. De vrouwen waren weer weg, en toen we naar buiten gingen omdat we geroepen werden, gingen we kijken en een soort van heks of zo  zij dat we iets zelf hadden gedaan en liet een zak vallen. Daarin zat de kam vlag en een corveedromenvanger (corveeklok in de vorm van een dromenvanger). En vanmorgen renden we naar de zandvlakte en daar gingen we voetballen. Daarna zijn we terug gegaan en hebben we ontbeten.

 

 

In de middag gingen we takken sjouwen voor het kampvuur. We hadden ook levend stratego gedaan in het bos. Dat was moeilijk want als je niet uit keek struikelde je over de takken. De vlaggen waren heel goed verstopt. Het 2e potje duurde daarom super lang. Toen gingen we terug voor het rust uurtje in de slaapzaal. Veel kinderen gingen de Donald Duck lezen of een ander boek. Toen mochten we buiten spelen terwijl het rust uurtje eigenlijk nog helemaal niet voorbij was maar de zon scheen eindelijk is. We gingen eten aardappelen met peen en een gehaktbal met jus.

 

Door: Remon vd lans, Sebastiaan Vonk, Martijn de groot.

Vandaag zijn we aangekomen bij het scoutinggebouw van Soest,

We hebben onze spullen neergelegd en onze bedden opgemaakt.

Daarna zijn we buiten gaan spelen, buiten hebben we hutten gebouwd en daarna zijn we een wedstrijdje hardlopen gaan doen.

Daarna gingen we naar binnen, en binnen gingen we T-shirts maken. We legden knopen in ons Shirt en deden daar heel strak een touwtje omheen. Ze gaan in een bak met verf en waar dan de touwtjes omheen zitten komt dan geen verf. Zo krijg je allemaal kringen.

Martijn van Winde heeft een hele diepe snee in zijn knie met 5 hechtingen. Daardoor moeten we hem soms in zijn rolstoel duwen.