Met 10 leden van de nieuwste speltak, de stronken, hebben we op 15 maart j.l. onze eerste overnachting elders in het land gehad.

We vertrokken op zaterdagmiddag om 17 uur naar Utrecht. Daar hebben we met een cryptische omschrijving het restaurant opgezocht. In een pizzeria begon het “samenzijn” met een eenvoudige, doch voedzame, maar vooral gezellige maaltijd.

Daarna vertrokken we naar onze hut, want ja, ook deze speltak heeft op matjes en luchtbedden in een scouting gebouw overnacht. Direct bij aankomst, net als onze jongste leden van de vereniging doen, werden de slaapplaatsen in gereedheid gebracht. Maar voordat we gingen slapen hebben we eerst nog een leuke pubquiz gedaan. Sommige leden snurken en houden de anderen wakker, andere slapen overal doorheen. ’s Ochtends om 9 uur deed iedereen mee met het opruimen en klaarmaken van het ontbijt. Tenslotte zijn we allemaal leiding geweest en weten we precies wat er nodig is om op tijd te kunnen vertrekken. Ook nu waren “bandjes” om een matje bij elkaar te houden zoek en vroegen we ons af hoe laat de “ouders” zouden komen om de kinderen op te halen…..

We zijn naar Amersfoort gereden en hebben daar een tocht gemaakt op Trikkies. Een soort step, die dmv een accu een snelheid van 25 km per uur kan bereiken. Onderweg foto-opdrachten gekregen van onze “gids” en bij terugkomst bleek wie de beste/juiste foto’s had gemaakt. Het team Jeroen en Nicole bleek de meeste punten te hebben verdiend en kregen een fles vol lekkers.

Om 14 uur waren we terug in de Knoop en was het de hoogste tijd om naar de gezinnen/huizen terug te gaan. Even hebben we weer het fijne scouting gevoel beleefd en ook herinneringen opgehaald aan vroegere scouting activiteiten. We hopen dat volgend jaar nog meer stronken mee zullen gaan.