Scono is de afkorting voor vereniging Scouting Nootdorp. Deze Scoutinggroep is onderdeel van Scouting Nederland.

De groep
Vereniging Scouting Nootdorp bestaat sinds 1949 en is daarmee één van de oudste scoutinggroepen in de regio. Tevens is Scouting Nootdorp één van de grotere groepen in Nederland: ruim 200 leden bestaande uit speltakken, leiding, bestuur, beheer en vrijwilligers. Zij zijn bijna iedere week bezig met een breed scala aan activiteiten, passend bij de leeftijd en interesses. Scouting Nootdorp heeft een relatief grote groep leiding die met veel enthousiasme negen speltakken draaien.

Doelstelling van Scouting Nootdorp: "De groep stelt zich ten doel gestalte te geven aan het Scoutingspel op grondslag van de ideeën van Lord Baden-Powell en wil daarmee een plezierige beleving van de vrije tijd bieden aan meisjes en jongens vanaf 5 jaar, waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid. Maar bovenal zijn de gezamenlijke activiteiten leuk en boeiend, en leiden vaak tot vriendschappen voor het leven."

De groep bestaat uit een aantal jeugdspeltakken: Bevers, Esta’s, Welpen, Kabouters, Verkenners, Gidsen en Explorers. Daarnaast is er een jongerentak actief en is er ook een “kring” van PlusScouts. Elke tak heeft een eigen stukje op deze site, waar specifieke informatie te vinden is.

De Knoop
Sinds 2006 heeft Scouting Nootdorp een eigen clubhuis, namelijk "De Knoop". Meer informatie over het clubhuis en de huurmogelijkheden vindt u in het menu onder de knop "Verhuur".

Contact
Hieronder vindt u de adres- en contactgegevens van Scouting Nootdorp.

Scouting Nootdorp
gehuisvest aan de:
Laakweg 2c, 2631 PJ te Nootdorp

Correspondentieadres:
Molenweg 23, 2631 AA Nootdorp
E-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Scouting Nederland
Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van het land met 90.000 jeugdleden en 30.000 vrijwilligers. Er zijn in Nederland 1300 Scoutinggroepen.

Scouting biedt kinderen en jongeren een plezierige vrijetijdsbesteding. Samenwerken, avontuur, respect voor elkaar en de leefomgeving, zelfstandigheid en ontplooiing zijn hierbij centrale thema's.

Scouting biedt kinderen, ongeacht huidskleur, geloof, beperking, of politieke overtuiging, een veilige en leerzame speelomgeving. De activiteiten zijn erop gericht dat, naarmate de kinderen ouder worden, de begeleiding afneemt en hun zelfstandigheid toeneemt.

Prinses Máxima is beschermvrouwe van Scouting Nederland.

Wereldwijd telt Scouting 38 miljoen leden en bestaat al 100 jaar.

  • Scouting is een vereniging met een missie.
  • Scouting biedt jeugd plezier, uitdaging en structuur.
  • Scouting maakt jongeren maatschappelijk actief.
  • Scouting leert kinderen wat respect, zelfstandigheid en samenwerken betekent.
  • Scouting werkt preventief.


Wat doe je bij Scouting?
Bij Scouting is er van alles te doen en jaarlijks organiseert Scouting talloze activiteiten en evenementen.

Scouting biedt haar leden met het Scoutingprogramma een plezierige en uitdagende vrijetijdsbesteding. In dit Scoutingprogramma wordt in actief samenspel met leeftijdsgenoten, geïnspireerd op het buitenleven, een bijdrage geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid. Scoutingleden leren samenwerken, verantwoordelijkheid nemen, organiseren, creatief te zijn en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen.

Meer informatie
Scouting Nederland: www.scouting.nl
Scouting Regio Delfland: regiodelfland.scouting.nl