U kunt uw kind aanmelden bij Scouting Nootdorp, of informatie krijgen over de wachtlijst, door het aanmeldformulier in te vullen en te verzenden.

Op deze website kunt u veel informatie vinden over Scouting Nootdorp en de activiteiten van de verschillende speltakken. Als u besluit om uw kind op te geven voor Scouting Nootdorp kunt u hier meer informatie vinden daarover.

Opkomsten
Het seizoen loopt van september t/m augustus van het jaar erna. In principe is er elke week opkomst, met uitzondering van de JéTé en de PlusScouts. Meer informatie over de opkomsten kunt u vinden op pagina's van de verschillende speltakken.

Kampen
Aan het einde van het seizoen worden er kampen georganiseerd bij alle speltakken. Elke speltak zal u tijdens een ouderavond hier meer informatie over geven. Daarnaast kunt u ook bij de pagina van de speltak meer informatie hierover vinden. Het kamp is niet inbegrepen in de contributie en er wordt dan ook een aparte bijdrage voor gevraagd.

Kleding
Ieder kind wordt geacht een blouse in de kleur van de eigen groep aan te schaffen. Ook zijn er T-shirts voor de zomer te koop. Op een opkomst moet een kind deze kleding dragen. De kleding is sterk en gaat in principe gedurende het lidmaatschap van de betreffende speltak mee. Meer informatie hierover kunt u krijgen bij de leidinggevenden.

Contributie
Aan het begin van het jaar is er een ouderavond waarin de leiding zich voorstelt en informatie over het komende seizoen wordt gegeven. Ook wordt dan de contributie bekend gemaakt, een éénmalig bedrag. Dit bedrag wordt jaarlijks in de groepsraad vastgesteld en bedraagt in het seizoen van 2013-2014 100 euro voor de jeugdspeltakken, 75 euro voor de speltak JéTé (jongerentak), 60 euro voor de kring plusscouts (Stam) en 34 euro voor de leden die alleen lid zijn de Stronken. Leden die zowel lid zijn van de Stronken als de Stam betalen naast de contributie voor de Stam nog 5 euro voor de Stronken.

Bij de oudere speltakken worden af en toe bijzondere opkomsten georganiseerd waarbij een kleine extra bijdrage wordt gevraagd. Dit wordt vooraf altijd gevraagd.

Lid worden
Alle kinderen kunnen in principe lid worden van Scouting Nootdorp. Als u uw kind opgeeft wordt u benaderd als er een plaats beschikbaar is in een speltak in de leeftijdsgroep van uw kind. Nieuwe kinderen krijgen de mogelijkheid om drie keer te komen kijken. Wanneer het kind daadwerkelijk lid wil worden moet een inschrijfformulier worden ingevuld. Deze zal door de leiding worden uitgereikt. Hiermee wordt het kind lid van Scouting Nootdorp en daarmee ook van Scouting Nederland. Later in het seizoen worden op een speciale opkomst de nieuwe kinderen ‘geïnstalleerd’ en krijgen ze de das en insignes. Deze worden door de groep verstrekt.

Aanmeldformulier
U kunt uw kind aanmelden bij Scouting Nootdorp door het aanmeldformulier in te vullen en te verzenden.

Opzeggen
Indien een kind wil stoppen met Scouting dan moeten de ouders/verzorgers het lidmaatschap schriftelijk opzeggen. Dit kan met een brief of e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wanneer dit tijdens het seizoen gebeurd is het de bedoeling dat dit zo snel mogelijk gebeurt.
Als een kind niet door wil gaan na een zomervakantie moet dit uiterlijk 1 juli ontvangen zijn, zodat tijdig de plaats aan iemand van de wachtlijst kan worden toegekend. Alle andere vragen over lidmaatschap kunnen hier eveneens naar toe.

Wijzigingen doorgeven
Wijzigingen in adres e.d.? Of algemene vragen over de ledenadministratie? Neem contact op door een mail te sturen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.