Bij de Esta's zitten jongens en meisjes die in groep 4 en 5 van de basisschool zitten. Ze hebben elke zaterdagochtend opkomst van 10.00 uur tot 12.00 uur.

 


 

Hallo allemaal,

De esta's hebben afgelopen seizoen een mooie videoclip gemaakt. Deze is hier te zien:

https://drive.google.com/file/d/0B9dXkExEsNl5MzRUak04Z2s2aEk/view?usp=sharing 

Groetjes, de estaleiding

De Esta's zijn dit seizoen bezig met het testen van verschillende beroepen. Zo hebben zij onder andere al onderzocht hoe het is om kok te zijn, te werken als beeldhouwer en hoe het beroep molenaar in zijn werk gaat.

Enkele weken geleden hebben zij zelf een radioprogramma in elkaar gezet inclusief de nieuwsberichten, jingles en reclames. Hier vindt u het resultaat een heuse uitzending van Radio Scono.

De Esta's zitten klaar voor het sinttoneel: 

Hoi allemaal,

 

Afgelopen zaterdag hebben de Esta’s geleerd wat ze allemaal moeten doen als er brand uit breekt in de Knoop of een ander gebouw waar ze zijn (al hopen we natuurlijk dat dit niet gebeurt!).

 

Nadat we de uitleg hadden gedaan, deden we net alsof het alarm af ging, en de kinderen gingen netjes door de nooddeur naar de afgesproken plek. Na al dat oefenen was het toch tijd voor een potje stopdans.

 

Maar toen na een paar liedjes het nummer “Anton aus Tirol” langs kwam, dat begint met een luchtalarm, liepen de Esta’s allemaal de nooddeur door! Wij begrepen dat dit natuurlijk even gedeeld moest worden.

 

Tot aanstaande zaterdag bij de opkomst en de informatie ochtend (en Esta’s: mondje dicht over de verrassing, hè!).

 

Namens de Estaleiding,

Bart S.