Nog even en een oude droom gaat in vervulling: Scouting Nootdorp krijgt een extra plekje voor de speltakken. En wel in dit gebouwtje:

wijkgebouw Rondom Wonen Foto: Telstar Online

 

Woningcorporatie Rondom Wonen had het wijkgebouw ter beschikking gesteld aan serieuze gegadigden die in staat zijn het op korte termijn te verplaatsen. De eer viel te beurt aan onze vereniging! We waren de eerste geïnteresseerden en konden bovendien hard maken dat we het gebouw echt konden hergebruiken.

 

Foto: Rondom Wonen

 

Het beheer heeft deze maandagavond een globaal stappenplan gemaakt. Zo moet er een fundering komen op ons terrein komen, liefst voordat het gebouw uit elkaar wordt gehaald. De demontage en het transport gaan op één zaterdag plaatsvinden en het opbouwen op een andere zaterdag. Omdat het gebouw uit standaard panelen bestaat kan hij als we willen op een andere manier in elkaar worden gezet. Maar de huidige indeling van het gebouw blijkt geschikt voor de manier waarop we het willen gebruiken.

 

achterzijde wijkgebouw Rondom Wonen Foto: Telstar Online

 

Het gebouwtje zal onderdak kunnen bieden aan speltakken die geen eigen ruimte hebben. En de opkomsten van de nieuwe speltak Stronken (die af en toe op zaterdag bijelkaar komen) kunnen eventueel samenvallen met verhuur.

De verplaatsing wordt een hele klus, en er zal te zijner tijd hulp gevraagd worden aan vrijwilligers en ouders.